Szomszédok

2009.05.24. 21:45

 

Már nem csodálkozom, hogy ilyen hülye ez az ország. Valamelyik reggel tévedésből itthon maradtam, és benyomtam a tv-t. Ami már alapból csoda.
 
Annyira nem nézek tv adásokat, hogy az már egyeseknek fájdalmas. Okés, a sportadásokat persze, de ezen kívül, csak ha nagyon muszáj. Aznap is épp azért, mert a szakadár hordák megtámadták az internet csatlakozó felületeket a környéken, és nem volt net, azaz semmit nem tudtam csinálni, nemhogy dolgozni.  
 
Szóval. Hétköznap délelőtt. Magyar királyi csatorna. Az egyes számú. Szomszédok című teleregény. Mert jobb épp nincs. Ezért minden hétköznap reggel ilyeneket sugároz az m1 (megnéztem a tv műsorban, minden hétköznap 2 részt adnak). És még csodálkoznak, hogy senki nem nézi a műsoraikat. Ezek után szerintem kár. Csodálkozni. Meg bekapcsolni a tv-t.
 
Néztem egy olyan 15-20 percig ezt a fantasztikus műsort, és elborzadtam. Nem azon, hogy milyen ruhák és frizurák voltak. Hanem sokkal inkább azon, hogy mennyire nem tudtak az akkori emberek mit kezdeni a hirtelen rájuk szakadt szabadsággal. Plusz ennek még ilyen formákban hangot is adnak. Mert annyi mindent lehetett volna csinálni. De nem a közértben megbeszélni a lakótelep gondjait.
 
A másik meg, hogy mindenhol ment a mutyizás. Mindenki dolgozik rendesen, de mellette megy a mutyi. Ezt nem lehetett volna kinevelni már ezekből emberekből? Vagy a szebb, eljövendő kor embereit miért kell ilyen formában is arra buzdítani, hogy ők is ilyenek legyenek majd? Hát kösz, nem. De az is jó kérdés, hogy ennek is miért kell emléket állítani egy tv sorozatban? Hogy jó 15 év múlva is mindenki emlékezzen rá, hogy milyen hülyék voltunk. Már akkor is. És ez mostanra semmit sem változott.
 
Mindehhez még hozzádobhatjuk a tipikus saját-erőmből-érek-el-mindent, és a panelban-lakom-de-boldog-vagyok mentalitást, és kész is a sorozat. Hopp, majdnem elfelejtettem, hogy persze segítek-az-összes-szomszédnak. De tényleg az összesnek. Mindenkinek főzök, mosok, ha beteg, vagy ha gyereke születik. Ha lennének ilyen helyek Budapesten, akkor ott nem is lenne közös költség, mert valamelyik módosabb lakó kifizetné a többiek helyett. Nah jól van, most már tényleg hagyjuk egymást a hülyeséggel.
 
Meg hogy egy taxis korrekt. Hát az biztos, hogy szegény Zenthe Feri bácsi volt az utolsó szimpatikus taxis, akit utoljára láttam. Mert hogy rajta kívül majdnem mindegyik rohadt ruppókergető, na az is több, mint 100%-ig valószínű. Ő mondjuk egyébként is kiemelkedett a sorozatból, ezt szemtelenül fiatal koromban is észrevettem már. Ő meg a Kulka János, na, szerintem ők tartották életben ezt a nem csak néhol nevetséges szégyenfoltját a magyar televíziózásnak.
 
És nem azért látom így, mert akkor nem felelt meg teljesen az igényeknek. Hanem azért, mert véleményem szerint a társadalom ellen elkövetett bűncselekmény kihangsúlyozni, és ország-világ elé tárni, hogy mennyire hülyék vagyunk, illetve voltunk és leszünk. De ha ez még nem is, akkor azért ráreflektálunk arra, hogy ez nekünk így jó, és minderre mi még büszkék is vagyunk. Hát tényleg csak gratulálni tudok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr321141458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicknikinikiiinév 2010.02.04. 00:04:13

Az atomtól van minden, főleg a kisugárzásom
www.youtube.com/watch?v=ILoyFUptZOA

kéne mégtöbb "folyadék":)
süti beállítások módosítása