...and the show must go on...

2009.03.27. 17:31

 

Nincs miniszterelnökünk. Hát ez tragédia. Komolyan. Én azon gondolkozom, hogy felvágom az ereimet. Örömömben.
 
Ennél jobb már nem is lehetne. Olyan hülye ez az ország, hogy néha szavakat nem találok rá.
A fő kérdés az, hogy ki lesz az új leader. Nem mintha bárki, gyengébbek kedvéért ismétlem, bárki ki tudná vezetni ezt a megfeneklett országot a mostani helyzetéből. Legalábbis a következő választásig. Mert ugye ők csak ilyen időintervallumokban gondolkoznak. De a nép(értsd ti, vagyis inkább közületek néhányan, meg az összes többi) ezt persze, hogy nem fogja fel, neki csak annyit ér az egész, hogy majd jön egy új ember, aki majd csodát tesz, és újra 1995 lesz, amikor minden szépnek és jónak tűnik. Nah hát ezt várjátok csak bátran, meg türelemmel.
 
De én nem is csodálkozom ezen. Inkább azon, hogy én nem lettem ilyen hülye. Mert hogy ez sem a társadalmon múlt, az is tuti. Még csak nem is a tanáraimon. He-he, tanárok. 16 évig jártam 3 iskolába (mielőtt valaki tréfálkozna, általános, gimnázium és főiskola), és ezalatt egy, nah jó, nem vagyok szőrösszívű, legyen az, hogy két kezemen meg tudom számolni, hogy hány tanárt láttam, és hány pedagógust. Ha az általánost nem nézem, akkor a gimiben 1 ilyen embert tudok mutatni, a főiskolán talán 4et, akire tisztelettel mondanám csupa nagybetűvel, hogy TANÁR. A többi meg: pedagógus, abból is inkább a megélhetési.
 
Úgyhogy nincs mit csodálkozni, hogy a társadalmunk egy szemét, ha megnézzük, hogy kitől mit kaptunk az iskolai évek alatt, akkor nem kell kérdően nézni, és felelőst keresni, megvan az már: köszönjük meg együtt nagy tapssal és virágcsokrokkal a szocialista, majd az az utáni iskolarendszernek. Ahol csak az volt a lényeg, hogy benne legyél az aktuális csoportosulásban(KISZ, sportkör, vagy később, a ’90es években egyéb baromság) meg a mittudoménmiben, azt már senki nem nézte, hogy teljese hülye vagy-e, vagy csak félig. Olyan embereket vettek fel gimnáziumba, akiket szakmunkásba is maximum erős, passzát vagy orkán típusú hátszéllel engedtem volna. Sőt, ezek ott még érettségi bizonyítványt is kaptak.
 
És ami a legjobb az egészben, hogy ez az utóbbi években méginkább így van, úgyhogy én a helyetekben már aggódnék, hogy az utánunk lévő generáció mire fogja vinni, mert őket már olyanok nevelik(még csak nem is tanítják), akik
 
a, valami csoda folytán értelmes tanárok (max 5%),
 
b, nem tanárok, de át tudják adni a tananyagot, és még nem is vészesen hülyék, szenvedélybetegek vagy pedofilok, stbstb.(kb15%),
 
c, a tanárképző után ugyan rájöttek, hogy ez a szakma nem nekik való, de sehol máshol nem tudtak elhelyezkedni, és még ahhoz is hülyék, hogy bármi mást csináljanak. Arról meg legalább papírjuk is van, hogy tudnak tanítani (ha tudsz számolni, akkor nyertél, a többieknek:  kb 80%).
 
Szóval csak annyit, hogy szerintem nem az a legnagyobb baj, hogy nincs miniszterelnök, hanem az, hogy ezzel most jól elvonjuk a figyelmet az igazi problémáról. Legalábbis engem jobban érdekel az ország válságkezelési stratégiája, mint az, hogy Ferenc, Viktor, vagy valami más nevű ember bohóckodik majd ott a porondon. Mert hogy nem lesz más, csak bohócműsor, meg parasztvakítás, arra nagy téttel mernék fogadni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr741029630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása