Adott egy fotópiaci szegmens, papír alapú képkidolgozás, b2b business, itt egy nemzetközi, piacvezető brand, ennek vagyunk mi a hazai +romániai+szerbiai képviselete+disztribútora. Európai központ Németországban.
 
A 2012es tervszámok már nem csak euróról, hanem különböző berendezések eladási darabszámairól is szólnak. Ahhoz, hogy hozni tudjuk ezeket a számokat, nekünk meg kell venni az összes berendezést, amiket csak részletfizetéssel vagy lízingkonstrukciókkal megtámogatva tudunk eladni az említett 3 piacon. Ehhez hitelre van szükségünk. egyrészt hazai bankhitelre (ezt még megkaptuk), másrészt a német központtól nagyobb hitelkeretre (0,5-0,8 millió euró, szigorúan 30 vagy 60 napos fizetési határidővel, tehát még itt is előfinanszírozunk, mivel mi 6-12 hónapos futamidőkkel tudunk eladni). Na itt jön a probléma. Ők nem akarnak ennyit előrefinanszírozni (az okokat most hagyjuk, könnyen kitalálhatóak), így egy hitelbiztosítót kérnek fel a finanszírozásra. ők azonban, ahogy meghallják, hogy magyarországi cég vagyunk, kihátrálnak (lemínősítés, Orbán, amitakarsz).
 
Ez még tavaly őszi/téli történet eddig, nincs is min csodálkozni. Az európai központ azt mondja, hogy ők nem finanszíroznak, oldjuk meg mi, saját erőből. Mi természetesen nem tudjuk, így nem hozzuk az elvárt kvótákat, amiket tavaly sem hoztunk, hasonló okok miatt. A németek erre a hátunk mögött keresnek egy osztrák céget, akikkel megállapodnak, hogy ők lesznek a magyarországi képviselet, majd közlik velünk, hogy mostantól nem vagyunk hivatalos márkaképviselet, a szerviz sem tartozik már hozzánk, a kellékanyagokat árusíthatjuk. Nyilván a beszerzési ár itt is megnő cca. 20%-kal, ami majdnem elviszi a teljes profitot. A partnereink (b2b-ben tevékenykedünk, mint említettem) pedig olcsóbban vásárolhatnak majd az osztrák cégtől, mint tőlünk.
 
Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy Németországból nem látszik, hogy a fotókidolgozások példányszáma ebben a térségben nemhogy csökken, hanem úgy áll bele a földbe, mint az iwiw látogatottsága 2010 év végén? Nem érzik, hogy az emberek nem nyomtatják ki a fotóikat, és nem albumban mutogatják meg a nagymamának, hanem a facebookon? Nem vették még észre, hogy ami eladható Európában 5 euróért, azért itt 1 eurót sem tudnak kifizetni az emberek?
 
Nem. Ők eldöntötték, ezek a számok, hozni kell őket. Igaz, joguk van hozzá. A továbbiakban ezek a számok már nem problémák számunkra. Csak az, hogy hogyan tovább.
 
Igazából tanulság nincs, ha csak az nem, hogy mivel ennek is vége néhány nap múlva, így már tényleg nincs szinte semmi, ami ebbe az országba kössön.

 

Ugyanitt pár napon belül munkanélküli marketinges/közgazdász/újságíró állást keres.

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr174393741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása