Doctor?

2009.04.30. 15:04

Mindig is tudtam, hogy van különbség orvos és orvos között, de azt sohasem gondoltam volna, hogy ennyi. Ahogy azt sem, hogy nem lehet megbízni a saját orvosodban.
 
Adott 2 db fül-orr-gégész. Mindkettő az állami mocsokban dolgozik. Az egyik egy magasabban kvalifikált rendelőben, valahol a belvárosban, a másik pedig a mesés nyolcadik kerületben, az érzéki józsefvárosi SZTK-ban.
 
És láss csodát. Aki a csupa üveg-fém, belvárosi épületben dolgozik, az elkényelmesedik. Elfelejti, hogy a problémákat nem csak műtétekkel lehet megoldani, valamint hogy néha nem árt alaposabban, a saját szemével is megnézni a beteget. Míg a másik, aki egy lepratelepen, nagyjából kőkori eszközökkel kénytelen dolgozni, miután a saját szemével megvizsgál, csak annyit mond: a műtét teljesen felesleges.
 
És én inkább neki hiszek, az évek ugyanis őt igazolják, és most nem a korára, hanem inkább az elégedett betegekre gondolok. Sok, más orvosok által reménytelennek titulált beteget mentett már meg a felesleges műtéttől, többek között a testvéremet is.
Csak az nem értem, hogy akkor mit mivan? Minek a műtét? Jah, hogy azután a doktorbácsi kap pénzt. De nemcsak hálapénzt, hanem műtéti pénzt is, úgyhogy neki az csak jó, ha operál. Az senkit nem érdekel, hogy neked szükséged van-e az operációra, vagy sem, műtenek és kész. Elvégre ő az orvos. Te meg a beteg. Úgyhogy igyekezz megbízni benne. Ha ezekután még mindig így gondolod.
 
De én inkább azt tanácsolom, hogy figyelj oda, és ne legyél hülye. Mindenki csak a saját érdekeit nézi, és ha még valahol találsz egy-egy ilyen elveszettnek hitt orvost, fajának utolsó példányát, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy hálát adsz annak, amiben hiszel, és elteszed a telefonszámát. Meg persze adsz neki egy kis pénzt, még akkor is, ha… nincs ha. Add neki oda. Ne legyél naiv, ez is így működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr951095798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása