Khm-khm

2010.09.16. 23:22

 

Ma ez egy ilyen ideges-dühöngős-panaszkodós post lesz, szólok előre.
 
Ügyintézés, period one. Igazán nem szeretnék beállni azoknak a táborába, akik fennhangon szidják a magyar bürokráciát. No nem azért, mert nem értek egyet velük, hanem inkább azért, mert vannak nélkülem is épp elegen. De ma tudatosult benne, hogy egy egyszerű lakcímváltás milyen problémákkal tudja szembe állítani a szakértő kollégákat. Akik amúgy egy éhes oroszlán empátiájával, egy lajhár és egy csiga közös utódjának gyorsaságával, valamint mérhetetlen közönnyel és utálattal végzik a munkájukat.  (A hasonlatok kizárólag a gyakorló magyar nyelv és irodalom tanárok kedvéért.)
Na, de hogy ne mondják, hogy csak az államit szidom, ezért most a privátot is, mert a banki ügyintéző hölgy pont ugyanilyen volt. Sőt, a második banki is. Érdekes, hogy azért, hogy egy mosolyt kapjak, be kellett menni egy boltba. És ott tudtak rám mosolyogni, és úgy mondani, hogy nyolcszáztizenkilenc. Jajbocsánat, nyolcszázhúsz. Nem keresek okokat, tudomásul veszem, és igyekszem minimalizálni az ügyintézést mindenhol. De azért vicces, hogy ezzel a hozzáállással lehet a legkönnyebben elérni dolgokat ebben az országban, vagy azzal, hogy elmész innen. Igazából nem vicces. Szánalmas.
 
Munka, period two. Oké, tudtam, hogy nem lesz könnyű újra keresgélni. Főleg még munkavégzés mellett. De hogy ennyire ne legyenek állások, illetve hogy ennyire minősíthetetlenül sz*rok legyenek, na, erre még én sem számítottam az előzetes kalkulációmban. (Jegyzet: még az énnél is rosszabbra készülni a következő kísérletnél.) Mindegy, majd lesz valami, ami rosszabb lesz, mint az előző, meg az előző előtti, érzem előre.
 
Business, period three. Nem hittem volna, hogy ennyit kell csalnilopnihazudni bonyolultan ügyeskedni ahhoz, hogy egy kicsivel előrébb jussunk.
 
Nem, amúgy az a meglepő, hogy még rossz napom sem volt. Csak ma valahogy számot vetettem az eddigi, illetve a most éppen folyó dolgaimmal, és rá kellett jönnöm, hogy két opció van:
 
- eltakarodsz ebből az országból,
 
- megrohadsz itt.
 
Mindenki döntsön belátása szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr742301973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása