A változás híres szele

2010.12.13. 19:15

 

Ohhó. Igenám. Újdonságok vannak. Nem voltál hétvégén sehol, mert megtudtad, hogy szombaton otthon maradni az új szombaton elmenni bulizni?
 
Kiderült, hogy elég ez is. Nem kell mindig csak az agyelhagyás, arconpörgés. Aztán meg hétfőn keresed önmagad. De inkább még kedden, és a biztonság kedvéért szerdán is. Meg amúgy is hideg van, minek kimozdulni? Jó neked otthon, hiszen otthon van minden, ami boldoggá tesz. Ott az MSN, a facebook, elbeszélgetsz te akárkivel. És még spórolsz is.
 
Ha magadra ismertél, akkor jó úton haladsz afelé, hogy olyan beszűkült öregember legyél, amilyentől mindig is óva intettél mindenkit, aztán majd egyszer csak azon kapod magad, hogy megy a Sztár rádió, mert a többi zene az már befogadhatatlan.
 
Én a magam részéről óvakodom ettől. Jó, tudom, hogy régen minden jobb volt. Tudom, hogy (csak egyet emelek ki a sokmindenből) a mostani drumandbass szánalmas, technoid, meg rock, meg még mit tudom én. Meg hogy az új irányzatok, a dubstep, és a többi és a többi…
 
De ez van. Ahogy két lehetőség is. Maradsz a réginél, és a már vázolt utat választod. Ugyanaz a társaság, ugyanazok a szórakozóhelyek, plusz a nyavalygás, hogy régen minden jobb volt.
 
Vagy elfogadod, hogy igen, annak vége, most új dolgok történnek, és a változás élére állsz. Elmész electrora, és jól érzed magad. Meglepő, hiszen eddig nemhogy nem volt a kedvenced, egyenesen rettegtél tőle. Mivel új helyeken kötsz ki ilyen-olyan halmazállapotban, új társaságokba csöppensz, még az sincs kizárva, hogy jól is érzed magad.
 
A változás már csak ilyen. Ha elsöpri a régit, amihez ragaszkodtál, de te maradni akarsz, akkor veszett ügy minden. Csak úgy lehet győztesen kijönni belőle, ha engedsz az újnak. Lehet, hogy nem emlékszel már, de volt egy ilyen folyamat, úgy hívták: kereszténység. Pont ugyanez történt ott is.
 
Persze. Én tudom. Kényelmesebb. Ülni otthon, és önsajnálni. Várni, hogy történjen valami, hogy a dolgok megváltozzanak varázsütésre. De nem. Egyre mélyebbre süllyedsz, és egyre nehezebb lesz. Nemcsak visszamászni, de megkapaszkodni is.
 
Tudom, nekem minden könnyű. Én könnyen beszélek. Velem sosem történik semmi rossz. Nekem mindig mindenem megvolt, és meg is lesz. Csak úgy magától. De azért ezt te sem hiszed el, ugye?
 
Talán mondanom sem kell, hogy nem a zene és a szórakozás miatt írtam csak le, talán nem olyan bonyolult párhuzamot vonni az életed egyik-másik területével. Hogy kinek mivel sikerül, az már tényleg nem rajtam múlik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr972513786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása