Öreg

2010.02.16. 11:54

Ne öregedj meg. Nem éri meg. A társadalom ugyanis nem tiszteli az öregeket. De a fiatalokat sem.

Mindennapos probléma. Társadalmi. Generációs szakadék. Ahogy közted és a szüleid között is. Ahogy közted és a gyerekeid között is lesz majd. Reméljük nem, láttam már erre is pozitív példát.

Egyszerűen nem tiszteljük eléggé az idősebbeket. Nem akarom ezt túlragozni, gondolj csak a tömeközlekedésre. Vagy az utcára. Meg a munkahelyedre. Egyesek pedig a családjukra is.

Nem, nem mondom, hogy én megteszem, de ez most ismét nem csak rólam szól. Valaki felépített nekünk, fiataloknak (de jó lenne, ha még az lennék) néhány dolgot ebben a tetves országban, amit ideje lenne észrevenni. És tiszteletben tartani. Hiszen a legtöbb dolog nem csak úgy lett magától. Emberek dolgoztak meg érte. A munkások a gyárakban, az utcákon, az irodákban, a tanáraid, a nagyszüleid, és természetesen a szüleid is. Mindezt azért, hogy mi, a következő generáció ne ugyanabban a retekben éljünk, mint ők. Nem csak materializált síkon. És ha másért nem is, ezért tisztelet illeti meg őket.

Tudom, ideologizált eszme. De talán nem ártana ismét magunkba nézni (már akinek van hova), és meglátni azokat a dolgokat, amiket eddig figyelmen kívül hagytunk. Ugyanis nagyon sokmindenért kellene köszönetet mondanunk azoknak az emebreknek, akik elősegítették az egyedfejlődésünket és a szocializációnkat, még ha nem is mindig a számunkra legelőnyösebb módszerekkel és eszközökkel, de legtöbbször azért jó szándékkal.

Tudom, hogy könnyebb akkor, ha valaki már elkezdni, mert ugye birka nép vagyunk, meg ha mégsem jön be, akkor lehet rá mutogatni, hogy de hát ő kezdte. Épp ezért felvállalom én ezt a szerepet.

Köszönöm!

Úgyis tudja az, akinek szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr471762811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása