Annyi impulzus – csak így, szép idegen szóval, nah jó, akkor magyarul is: benyomás – ért hirtelen, hogy egészen megvilágosodtam. De az is lehet, hogy csak szimplán fényt kaptam. Sajnos nem a folyékony formában.
 
Nem mesélek el mindet, mert egyrészt vannak belőle morzsák tumblr-ön is, másrészt vannak szakaszok, amik kevéssé tartoznak a nyilvánosságra, viszont a levont tanulságok közreadhatók.
 
Első, és mindennél fontosabb, hogy az emberek hülyék. Mármint ez tudományosan bizonyított tény volt eddig is, most csupán arra kellett rádöbbenem, hogy nem tudják kezelni a társas kapcsolataikat. Teljesen mindegy, hogy hány évesek, milyen társadalmi ranggal rendelkeznek, mennyi pénzt keresnek. Egyszerűen éretlenek arra, hogy úgy viselkedjenek egy kapcsolatban (plusz a lezáráskor, illetve a lezárás után), ahogy az nem csak elvárható, hanem önmaguk számára is kifizetődő lenne. Igyekszenek minél jobban megnehezíteni önmaguk és a másik fél dolgát is ezzel a viselkedéssel, holott mindez elkerülhető lenne egy egyszerűbb, ám vitathatatlanul fájdalmasabb úton. De ugye már csak ilyenek vagyunk, szeretünk a saját hibáinkból tanulni, vagy inkább még abból sem.
 
Második, ami mellett nem tudtam elmenni. Kicsit haszontalannak érzem magam. Mit szépítsük, nagyon. És most kivételesen nem a társadalmi szerepvállalásomra gondolok, meg arra, hogy nem teszek semmi jót a Földért vagy az emberiségért. Csak úgy általánosságban, hétköznapi értelemben véve. A hétvégék újra kiteljesednek a hétköznapokra is. Például alapvető igazság mostanában ismét, hogy szerdától már hétvége van. Nos, a többit talán nem kell magyaráznom. Annyit jegyeznék csak meg, hogy hétfőn általában még úgy is keresem önmagam, hogy egész vasárnap újratervezést tartanak a sejtjeim a testemben. A többit mindenkinek a kis fantáziájára bízom. Úgysem tévedtek nagyot.
 
Azt viszont egyre inkább érzem, hogy nem csinálom már ezt sokáig. Mindig ezt mondom, aztán persze sosincs így. A többieknek tanulni kell már nagyon.  Jön a hideg amúgy is, hidegbe meg nem szívesen mozdulok ki a lakásból estefelé. Meg hát ez nem fenntartható állapot. Plusz az ilyenkor szokásos többi bullshit. De mindannyian tudjuk, hogy nem ez lesz, hanem agyelhagyás, amíg van valaki, aki partner benne. Szombat éjjel pedig bebizonyosodott, hogy néha meg még azután is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sumare.blog.hu/api/trackback/id/tr512458401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása